Meld je aan voor het Regenboogkoor

In het voorjaar van 2020 is er weer een Regenboogviering in de Grote Kerk op de Markt in Enschede, georganiseerd door de werkgroep religie & lhbt (bestaande uit o.a. het COC, de ChristenUnie en KCWO) en de PKN-kerk Enschede.

Ook dit keer is er weer een projectkoor speciaal voor deze viering. Iedereen zingt mee! Of je nou homo, hetero, bi, transgender, christen of niet-gelovig bent, iedereen is welkom. Zing je mee?

Hoe kan ik me aanmelden?
Je kunt je aanmelden via dit aanmeldformulierOok als je al eerder hebt aangegeven dat je mee wilt zingen, vragen we je om je gegevens even in te vullen in het aanmeldformulier. 

Wat voor viering wordt het?
Een warm bad voor iedereen – ongeacht je geaardheid of gender. Een viering die mensen verbindt en tot nadenken aanzet, zonder oordeel; die breed gedragen wordt door de lhbt-gemeenschap én door kerkgemeenschappen. Een viering waar ook niet-lhbt’ers meer dan welkom zijn. Predikanten zijn nog niet bekend.

Wat gaan we zingen?
De viering bestaat uit een mix van wat modernere muziek en opwekkingsliederen. Een paar voorbeelden:

Wie leidt het koor? Welke begeleiding is er?
Dirigent is Edwin Beskers. Na een deeltijdopleiding conservatorium volgde Edwin een opleiding tot ‘dirigent licht vocaal’ bij Thijs Krammer. Veel dirigentschappen in de Achterhoek volgden: Vision Dinxperlo, jongerenkoor Liberate in Gaanderen, Podium Dinxperlo, het RK Dameskoor Winterswijk en het Woolds Mannenkoor. Momenteel is Edwin dirigent van de Winterswijkse Accordeon Vereniging.

Het koor wordt begeleid door een pianist. Waar nodig worden orkestbanden gebruikt.

Wanneer zijn de repetities?
Er zijn zes repetities. Repetities zijn in Enschede op een donderdag- of vrijdagavond (je kunt je beschikbaarheid aangeven in het aanmeldformulier). Repetities starten begin maart.

Moet ik ervaring hebben?
Ervaring is natuurlijk handig, maar niet per se noodzakelijk. De groep die zich al heeft aangemeld bestaat uit een mix van ervaren en onervaren zangers. Iedereen is dus welkom!